Αρθροπλαστική ισχίου

Αρθροπλαστική ισχίου: Πως να επιλέξεις τον κατάλληλο ορθοπαιδικό χειρουργό

Ευχαριστούμε το kalimeraellada.gr για την δημοσίευση του άρθρου μας με τίτλο : Αρθροπλαστική ισχίου: Πως να επιλέξεις τον κατάλληλο ορθοπαιδικό χειρουργό
Το άρθρο μιλάει για :

Αρθροπλαστική ισχίου

Η αρθροπλαστική ισχίου αποτελεί μια επέμβαση που δεν αντιμετωπίζει απλά ένα ζήτημα υγείας, αλλά αποκαθιστά την ποιότητα ζωής του ασθενούς, επιτρέποντάς του να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Αν είστε ένα βήμα πριν πάρετε την απόφαση να προχωρήσετε και δεν ξέρετε πως να επιλέξετε τον κατάλληλο ορθοπαιδικό χειρουργό, μπορούμε να σας βοηθήσουμε εμείς.

 

Συζητήστε με τον γενικό ιατρό σας ή με κάποιον γιατρό που εμπιστεύεστε για να σας βοηθήσουν να κάνετε μια πρώτη λίστα με ορθοπαιδικούς χειρουργούς που ειδικεύονται την αρθροπλαστική ισχίου.
Μιλήστε με φιλικά σας άτομα.

 

Πολύ συχνά στο συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον τυχαίνει να υπάρχει ένα πρόσωπο που έχει υποβληθεί σε ίδια επέμβαση και μπορεί να σας συμβουλέψει.
Ελέγξτε την ασφάλειά σας.

 

Είναι καλό πριν αποφασίσετε, να έχετε δει αν η ασφάλεια που έχετε καλύπτει τα έξοδα του χειρουργού για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις μετά.
Αξιολογήστε σωστά.

 

Από τα σημαντικότερα σημεία στην αναζήτησή σας είναι η σωστή αξιολόγηση της εκπαίδευσης και της προϋπηρεσίας του χειρουργού. Μάθετε αν ο γιατρός είναι πιστοποιημένος από κάποιον φορέα και ελέγξτε προσεκτικά το βιογραφικό του.

Μάθετε για την εμπειρία του και την ειδικότητά του. Είναι καλό να ρωτήσετε τον γιατρό πόσες αντίστοιχες επεμβάσεις πραγματοποιεί ετησίως. Αυτός είναι ένας τρόπος να εξασφαλίσετε καλύτερα αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για τα νοσοκομεία στα οποία πραγματοποιούνται οι αντίστοιχες επέμβασεις. Ορθοπαιδικοί χειρουργοί που ειδικεύονται στις αρθροπλαστικές έχουν εκπαιδευτεί στην συγκεκριμένη τεχνική, και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται σε νέες τεχνολογίες και εμφυτεύματα, ενώ παράλληλα ενημερώνονται για τις εξελίξεις των χειρουργικών μεθόδων.

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού

Κατά την επίσκεψή σας στον χειρουργό ή στους χειρουργούς που έχετε προκρίνει, είναι καλό να ρωτήσετε για τα ποσοστά επιτυχίας της επέμβασης, την προτεοιμασία, την τεχνική που θα ακολουθήσει (ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές), την πιθανότητα επιπλοκών και το νοσοκομείο στο οποίο θα γίνει το χειρουργείο.

Τελική απόφαση….

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ

Fb page  Instagram page