Κακή στάση σώματος κατά την τηλεργασία

Κακή στάση σώματος κατά την τηλεργασία: πώς θα την αποφύγουμε

Ευχαριστούμε το oneman.gr για την δημοσίευση του άρθρου μας με τίτλο  “Κακή στάση σώματος κατά την τηλεργασία: πώς θα την αποφύγουμε ”

Λίγα λόγια για το άρθρο :

Ποια ορθοπαιδικά προβλήματα ενδέχεται να δημιουργηθούν από την κακή στάση σώματος μπροστά από υπολογιστή.

παρατεταμένος εγκλεισμός λόγω της πανδημίας covid, η πολύωρη χρήση υπολογιστή στις περιπτώσεις τηλεργασίας σε συνδυασμό με την λανθασμένη στάση του σώματος όταν καθόμαστε στο γραφείο, ενδέχεται να προκαλέσουν ορθοπεδικά ζητήματα σε ολόκληρο το σώμα. Δυσκολίες παρουσιάζονται κυρίως στην περιοχή του αυχένα, τα χέρια, την ράχη και την μέση, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο πόνος στην πλάτη ή τον αυχένα, σχετίζεται επίσης με προβλήματα στο αναπνευστικό και με κακή λειτουργία του εντέρου.

Σε παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης ή παίζουν βιντεοπαιχνίδια για ώρες, συνήθως ξαπλωμένα, εκτός από προβλήματα που σχετίζονται με την κακή στάση του σώματος, παρατηρούνται επίσης απώλεια συγκέντρωσης και μαθησιακές δυσκολίες.

Ένα άλλο θέμα που μπορεί να δημιουργηθεί από την πολύωρη χρήση πληκτρολογίου ή ποντικιού είναι η πιθανότητα εκδήλωσης τενοντίτιδας ή προβλημάτων στα δάκτυλα.

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός Ντούσης Διονύσιος, μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για την στάση του σώματος για να αποφύγουμε μυοσκελετικά προβλήματα.

‘’Για την δημιουργία τέτοιου είδος προβλημάτων παίζει σημαντικό ρόλο, ο τρόπος με τον οποίο εργάζεστε στον υπολογιστή, η στάση του σώματος και η διαρρύθμιση του γραφείου σας.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ