αρθρίτιδα-ισχίου

Αρθρίτιδα ισχίου όλα όσα πρέπει να ξέρετε – άρθρο μας στο Newsbeast.gr

Αρθρίτιδα ισχίου όλα όσα πρέπει να ξέρετε – άρθρο μας στο Newsbeast.gr

Ευχαριστούμε το newsbeast.gr για την δημοσίευση του άρθρου μας με τίτλο : Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αρθρίτιδα ισχίου

Το άρθρο μιλάει για :

Η αρθρίτιδα ισχίου είναι μία χρόνια φλεγμονώδης νόσος η οποία χαρακτηρίζεται από εκφυλιστικές αλλοιώσεις στις αρθρικές επιφάνειες του ισχίου. Καταστρέφονται δηλαδή προοδευτικά όλα τα δομικά στοιχεία της άρθρωσης, οι αρθρικές επιφάνειες, οι χόνδροι και τα υποχόνδρια οστά. Συνήθως προσβάλλει σε μεγαλύτερο ποσοστό άτομα άνω των 50 ετών, υπέρβαρους και όσους έχουν τραυματίσει το ισχίο τους στο παρελθόν.

Επειδή η αρθρίτιδα επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, ιδανικά η θεραπεία της πρέπει να ξεκινά αμέσως μετά την διάγνωση, ώστε να μειώνονται οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Σε ήπιες περιπτώσεις αρθρίτιδας ισχίου τα συμπτώματα είναι ελάχιστα ή μηδενικά. Ωστόσο με την εξέλιξη της πάθησης εμφανίζεται οξύς πόνος και δυσκαμψία στην περιοχή γύρω από τον γοφό και ιδίως στην πρόσθια επιφάνεια του ισχίου, κυρίως σε δραστηριότητες που φορτίζουν την άρθρωση. Σταδιακά ο πόνος γίνεται μόνιμος και ταλαιπωρεί τον ασθενή ακόμη και κατά τη νυκτερινή κατάκλιση. Καθώς εξελίσσεται η πάθηση ο ασθενής αδυνατεί να επιτελέσει ακόμη και απλές καθημερινές λειτουργίες.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ